STUDENTUL, MEDIEREA SI DEZVOLTAREA PERSONALA

Postare-blog-post-event-Studentul

In data de 24 aprilie, Uniunea Nationala a Studentilor din Romania a organizat, impreuna cu Revista UltraPsihologie.ro, conferinta cu tema “Studentul, Medierea si Dezvoltarea Personala”, eveniment care a avut loc in cadrul Universitatii Politehnice.

Asociatia pentru Dialog, Mediere, Educatie si Cultura Sociala s-a numarat printre partenerii acestui eveniment, care s-a bucurat de participarea unor specialisti din diverse domenii: psihologi, mediatori, traineri, formatori.

Printre subiectele dezbatute cu acest prilej pot fi mentionate:

  • Medierea oportunitatea pentru tineri in procesul dezvoltarii personale
  • Eficienta Emotionala in Facultate
  • Comunicare nonverbala
  • Educatia – nu informatii, ci stari de spirit
  • Medierea si poli-tehnica solutionarii conflictelor in viata de zi cu zi
  • Cum comunicam cu cei din jurul nostru/Public speaking

Asociatia pentru Dialog, Mediere, Educatie si Cultura Sociala, a fost reprezentata de catre Cristian Serban, in calitate de vicepresedinte. Tema sustinuta de catre Cristian Serban in deschiderea Conferintei, s-a intitulat “Constientizarea raspunsului la conflict” .

Iata cateva dintre ideile care au stat la baza discursului lui Cristian Serban:

–  fiecare persoana are un raspuns diferit la stimulii conflictuali, avand capacitatea sa proprie de a controla raspunsul fata de conflict, fiind enumarati o serie de parametrii cum ar fi: varsta, sexul, comunitatea de provenienta.

– societatea ofera numeroase exemple in care persoanele implicate intr-o situatie conflictuala au ales diferite modalitati de raspuns: printr-o atitudine nonconflictuala, sau dimpotriva, printr-o agresivitate scapata de sub control.

–  a fost subliniata importanta, mai mult decat atat, necesitatea constientizarii de fiecare in parte a emotiilor proprii care stau la baza raspunsului la conflict.

Cei prezenti au fost invitati la o autoevaluare sugestiva, cu scopul de a observa care este atitudinea reala si modalitatea in care aleg sa se pozitioneze atunci cand sunt implicati intr-o situatie conflictuala.

Raspunzand intrebarilor moderatorului, Cristian Serban a argumentat ideea ca oricare persoana poate sa fie un facilitator al dialogului si un mediator al conflictelor, cu conditia sa manifeste deschidere si interes fata de notiunile elementare care stau la baza acestei proceduri nonconflictuale.

In incheiere, Cristian Serban a transmis auditoriului un mesaj catre constientizare, implicare si participare activa la solutionarea conflictelor pe cale amiabila, printr-un proces de autocunoastere care sa modeleze o personalitate echilibrata si nonconflictuala.

 

Discursul integral poate fi urmarit mai jos.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *